Kovács Attila Gitártanár – bemutatkozás

Karcagon születtem 1976-ban. 12 évesen vettem először gitárt a kezembe. A teljesen autodidakta gitáros tanulmányaimat hamar felváltotta a helyi gitár szakkörben feltörő tudásvágyam. A kamaszkori rock korszak után kezdtem megismerni a jazz-t ami gyökeresen megváltoztatta a zenei világomat. 1998-ban Birta Miklóstól tanultam zenelméletet és jazz-gitárt. Saját zenekaromban jazz-rock-ot játszottam, majd az ezredforduló környékén találkoztam a latin-jazz világával, ami ritmikájával és megkapó stílusával teljesen magával ragadott. A benne felfedezett új lehetőségek, a sokszínű kifejezési mód és a sajátos életstílus örökre bezárta magát a szívembe. Saját Partyzenekaromban gitározok, énekelek. Minden zenei stílusban otthonosan mozgok. Évente több, mint 100 rendezvényen játszom, különböző zenei formációkban. Szoktam egyedül, duóban, trióban és zenekarral játszani. Közel áll hozzám a Jazz, Latin zene, Pop, Funky, Soft-Rock műfaj.

Hangszereim:

  • Ibanez AEG10 elektroakusztikus nylon húros gitár
  • Martin OOO15 akusztikus gitár
  • PRS Johnny Hiland signature elektromos gitár
  • Tokai “BREEZYSOUND” telecaster
  • Gibson Les Paul Classic 2015 elektromos gitár
  • RIVERA R55 gitárkombó

Különösen kedvelem a számítógépes zeneszerkesztést, hangszerelést, hangfelvétel készítést. Mac gépeken dolgozom és magas szintű számítógépes ismeretekkel rendelkezem.

   2004 óta foglalkozok gitártanítással, kezdőtől a haladó szintig tanítok, nagy rálátásom van a zeneelméleti tanításra, ebben úgy érzem, hogy a haladó gitárosok nagy része segítségre szorul. Oktatás során kizárólag a lényeget tanítom. Sok esetben a haladó gitárosoknak elegendő 5-10 óra egy teljesebb zenei szemlélet kialakításához.

Menü