Kovács Attila Gitártanár - Zuglói Gitársuli

Kovács Attila vagyok gitáros, zenész, hangmérnök. 1998 óta foglalkozok gitároktatással Budapesten. Célom, hogy minél több emberrel megismertessem a gitár tanulás izgalmas világát és megadjam a lehetőséget a zenélés örömére. 2012 óta Zuglóban tanítok gitárt, itt nyitottam meg az Örs Vezér tér mellett a Gitársuli kapuit. Az oktatás a Zugló TV egyik termében zajlik, ahol barátságos környezetben várom a gitározni vágyókat.

Jómagam 12 évesen kezdtem el gitározni, végigjártam a gitártanulás kezdeti nehezebb lépéseit, majd haladóként már 14 évesen elkezdtem zenekarozni. 1998 – ban végeztem Birta Miklósnál Jazz szakon. Itt tettem szert komolyabb zeneelméleti ismeretekre, amit minden könnyűzenei műfajban nagy sikerrel tudok alkalmazni. Legyen az Pop, Rock, Jazz, Latin műfajok.

Ebből az ismeretből szeretnék átadni Neked egy csokorra valót és megmutatni minden lényeges dolgot, hogy minél előbb Te is el kezd élvezni a zenélést, a gitározást. Gitároktatás során nem csak egy száraz, nehezen emészthető tananyagot fogsz tőlem kapni, hanem zenei példákkal, megírt – népszerű – dalokkal egyénre szabva (tehát Rád szabva) mutatom meg a gitártanulás csodálatos és izgalmas világát.

Hangszereim:

  • Ibanez AEG10 elektroakusztikus nylon húros gitár
  • Martin OOO15 akusztikus gitár
  • PRS Johnny Hiland signature elektromos gitár
  • Tokai “BREEZYSOUND” telecaster
  • Gibson Les Paul Classic 2015 elektromos gitár
  • RIVERA R55 gitárkombó

Különösen kedvelem a számítógépes zeneszerkesztést, hangszerelést, hangfelvétel készítést. Mac gépeken dolgozom és magas szintű számítógépes ismeretekkel rendelkezem.

   2004 óta foglalkozok gitártanítással, kezdőtől a haladó szintig tanítok, nagy rálátásom van a zeneelméleti tanításra, ebben úgy érzem, hogy a haladó gitárosok nagy része segítségre szorul. Oktatás során kizárólag a lényeget tanítom. Sok esetben a haladó gitárosoknak elegendő 5-10 óra egy teljesebb zenei szemlélet kialakításához.

Menü